Vanaf vandaag kunt u uw jeugdleden inschrijven voor de nationale jeugdergometerwedstrijden via de website www.jeugdergometerwedstrijden.nl .

De eerste wedstrijd is op 2 december bij De Laak in Den Haag. Via de website kunt u voor deze én voor de andere twee wedstrijden in Uithoorn en Baarn (beide in januari) uw jeugdleden opgeven.Het programma loopt van 10 uur ’s morgens tot twee, drie uur ’s middags.

Iedere vereniging legt een eigen accent. Zo is er in Den Haag een aparte categorie 10-12 jaar toegevoegd en een ergometerestafette. In Uithoorn is er ook een ergometerestafette terwijl in Baarn als extra nummer in duo’s kan worden geracet. Over de wedstrijden is inmiddels een mailing met een poster gestuurd naar uw vereniging. Opgeven voor de eigen accenten wordt per e-mail gedaan. Komt allen!

Deze serie ergometerwedstrijden is een prima manier voor de jeugd om competitief en gericht de winter door te trainen en kan fungeren als een eventueel opstapje naar het wedstrijdroeien. Deelname aan de drie wedstrijden stimuleert dat jeugdleden extra trainen of oefenen voor de volgende wedstrijd. En deelname aan de wedstrijden zorgt voor een goede focus waardoor gericht aan techniek en conditie  kan worden gewerkt. En dat betaalt zich in de zomer uit! Maar vooral is het een serie leuke, laagdrempelige wedstrijden met veel gezelligheid.

Dit jaar zijn de wedstrijden op zaterdag 2 december (De Laak), 13 januari (Michiel de Ruyter) en 27 januari (De Eem).

De vereniging die het best presteert over de drie wedstrijden,  krijgt een wisselbeker uitgereikt. Voor de deelnemer die aan alle drie de wedstrijden heeft meegedaan en in zijn of haar categorie de snelste tijd heeft geroeid is er een beker. Daarnaast  zijn er natuurlijk elke wedstrijd blikken te verdienen: per categorie een gouden, zilveren en bronzen medaille.

Categorieën: De Laak