Ik ben een aards optimist en ik had tot een paar dagen geleden het idee dat wij de jeugd ergometerwedstrijden fysiek zouden kunnen organiseren op 15 januari 2022.
Iedereen zal begrijpen dat dat niet kan met huidige aantal besmettingen.

In overleg is besloten om de jeugdergo bij Michiel de Ruyter op zaterdag 12 februari te organiseren. Ik heb al geregeld dat we ergometers kunnen lenen bij Concept2 en onze kantine heb ik gereserveerd.

De voornaamste redenen om onze wedstrijd te verplaatsen zijn dat er alleen buiten mag worden getraind en geroeid en dat er bij een aantal verenigingen ergometers zijn uitgeleend zodat jeugdleden niet kunnen oefenen of zelfs helemaal niet zouden kunnen deelnemen.
Vandaar het verplaatsen van de jeugdergo.

De volgende stap is een heleboel vrijwilligers vragen om te helpen. Dat is in zo’n korte tijd nog een aardige, maar wel leuke klus.

Ik hoop dat op zaterdag 12 februari er al vroeg in de ochtend auto’s gaan rijden naar Uithoorn met deelnemers. Is de afstand te groot vanuit je woonplaats naar Uithoorn dan kun je ook op je eigen vereniging ergometeren, maar dan doe je dat buiten mededinging om. Degenen die roeien bij Michiel de Ruyter komen voor prijzen in aanmerking.

We hopen niet dat we andere verenigingen in de weg lopen, omdat zij ook al een wedstrijd gepland hadden. Daarvoor bij voorbaat onze excuses. De tijd is te krap om dat nog uit te zoeken.

Ik hoop veel mensen te zien op zaterdag 12 februari en verzoek jullie allemaal te duimen dat het door kan gaan en dat alle restricties dan van de baan zijn, zo niet dan houden we de wedstrijden net als bij De Laak virtueel.
De inschrijving voor de wedstrijden sluit op woensdag 9 februari om 20.00 uur.

Houd onze website, www.jeugdergometerwedstrijden.nl  in de gaten voor al het nieuws en hoe je je kan (laten) inschrijven.

Lex van Emden