Voor de tweede keer in successie is de jeugd ergometercompetitie georganiseerd oor De Laak, Michiel de Ruyter en de Eem. Het deelnemersaantal stijgt, het programma zit behoorlijk vol en de capaciteit wordt verder uitgebreid. De nieuwe website is een groot succes.

Drie wedstrijden in twee maanden, sinterklaassfeer en feestdagen, veel gezelligheid en mooie prestaties. 20 verenigingen, 216  roeiers én dan nog de begeleiders erbij dus de sociëteiten zaten vol. Mooie wedstrijden en een felle strijd om de blikken en de verenigingsbokaal. Dat is in een notedop de afgelopen competitie.

 

Veel deelnemers konden eens meemaken bij De Laak hoe het is om toegeschreeuwd te worden terwijl je je eerste competitie afwerkt. Sommigen traden vol zenuwen het podium, anderen waren vooral verwonderd over alles wat ze zagen en meemaakten. Iedereen deed mee, begeleid door coaches, ouders en andere belangstellenden.  Bij Michiel de Ruyter was de focus duidelijk en bij De Eem werden de puntjes op de i gezet. De strijd om het verenigingsklassement was tot het laatste moment spannend en ging tussen DDS en Die Leythe waarbij de Leidenaren aan het langste eind trokken. Iedereen heeft genoten.

De jeugd ergometerwedstrijden zijn bedoeld als kennismaking met competitieve sport . Brede deelname staat voorop en daarin onderscheidt deze competitie zich van de nationale wedstrijden. Voor een aantal roeiers is het een opstapje naar het wedstrijdroeien.

Nog even de feiten op een rij:

Er waren totaal 216 deelnemers van de volgende 20 verenigingen:
Alkmaar (ARZV), Alphen, Cornelis Tromp, DDS, De Eem, Gouda, Hemus, Iris, De Laak, Leerdam, Die Leythe, Michiel de Ruyter, Naarden, Nautilus, Pampus, Pontos, Salland, Viking, Weesp, Willem III.
Acht verenigingen hebben aan alle drie wedstrijden deelgenomen.
Hieronder de top 5 van het verenigingsklassement:

  1. Die Leythe  283,2  punten
  2. DDS             263,9  punten
  3. De Laak      154,9  punten
  4. Pontos       148,6  punten
  5. Nautilus     108,7  punten

 

 

Door een technische storing konden de wedstrijden op de slides bij De Eem helaas niet worden afgemaakt.