De eerste van de drie ergometerwedstrijden voor de jeugd is net achter de rug. En met succes. Deelnemers van Pontos, Iris, Die Leythe, de Alphense, de Goudsche, de ARZV, Leerdam, Nautilus, DDS en De Laak hebben met succes gestreden om een zo goed mogelijk resultaat voor hun vereniging neer te zetten. In het verenigingsklassement staat Die Leythe bovenaan in de strijd om de verenigingsbokaal, gekscherend al de Lex van Emdenbokaal genoemd naar de geestelijk vader van deze ergometercompetitie. Die Leythe wordt op de voet gevolgd door een aantal andere verenigingen. De strijd om de Lex van Emdenbokaal ligt daarmee nog helemaal open.

Het is een mooie dag geweest op De Laak. Om tien uur startte de M/J10 heat, waarnaar elke vier minuten een nieuwe heat startte. Alle deelnemers hebben vol vuur gestreden om het beste uit zichzelf te halen.

Uitslagen

Alle individuele uitslagen én de stand van het verenigingsklassement vind je via onderstaaande link. Foto’s worden t.z.t. geüploaded.

L-KIR 2017 uitslagen printversie

Het vervolg

Voor de agenda: volgend jaar vindt de 8e L-KIR plaats op 1 december 2018. Maar eerst gaat iedereen naar Michiel de Ruijter in Uithoorn op 13 januari, gevolgd door De Eem in Baarn op 27 januari. Nog niet ingeschreven? Kijk snel op www.jeugdergometerwedstrijden.nl en schrijf je op tijd in.

Categorieën: De Laak