Het was alsof we het gepland hadden. Buiten was het guur met harde wind en hevige buien. Binnen was het een aangename temperatuur en er waren wedstrijden op het scherpst van de snede te bewonderen op de ergometer.

Het 9e L-KIR trok dit jaar 9 verenigingen en er waren ongeveer 80 inschrijvingen. De loting hield rekening met de deelname van roeivereniging Salland zodat de jongens van daar niet voor dag en dauw het bed uit hoefden te gaan. Salland was gelijk het verst van de Laak gelegen van alle deelnemende verenigingen. Dit jaar hadden we op aanvraag een ‘buitencategorie’ toegevoegd voor roeiers die in 2020 geen jeugd meer zijn maar die nog graag een wedstrijdje wilden doen in het jeugdveld. De afsluitende estafettes waren spectaculair om te zien met alle goede en minder goede wissels. 

De KNRB is zo geporteerd van de wedstrijd dat er een professionele cameraman was om verslag te doen van de wedstrijd. Het beeldmateriaal wordt wellicht gebruikt voor een promotiefilmpje van de KNRB over het jeugdroeien in Nederland.

Zonder vrijwilligers geen succes. Ook dit keer was iedere plaats waar wat te doen was bezet door onze vrijwilligers. Veel daarvan waren gevraagd en een aantal heeft zich spontaan gemeld op de dag zelf. Dat dit een uitkomst was omdat vele handen licht werk maken, mag duidelijk zijn. Alle helpers, aanmoedigers en betrokkenen worden hartelijk bedankt.

De medailles zijn uitgereikt door Marloes Erkelens, die als jong jeugdlid uit een roeigezin bij De Laak is gekomen en na haar studie weer lid is geworden. Ze is daarmee één van de jeugdambassadeurs van de Laak. Marloes wist haar enthousiasme voor de jeugdsport goed over te brengen op het publiek.

Nu verder met de andere twee ergometerwedstrijden van het drieluik:
11 januari bij Michiel de Ruyter en 25 januari bij De Eem, waar verder gestreden zal worden voor het individuele klassement en om de wisselbeker voor het verenigingsklassement.

Volgend jaar is het L-KIR in verband met Sinterklaas wat vroeger gepland, namelijk op zaterdag 28 november 2020.


Met vriendelijke groet,

Johan de Haan
Commissaris Wedstrijdroeien RV De Laak

Categorieën: De Laak